miercuri, 28 decembrie 2011

Cum ne pregatim pentru petrecerea de REVELION?

Poate ca aveti totul pregatit pentru petrecere, rochia,  programarea  la coafor,  si locatia perfecta, dar cum va pregatiti pielea pentru acest eveniment v-ati gandit?
O sa va dau cateva sfaturi ca sa straluciti in seara de revelion.
Pentru ca pielea voastra sa arate perfect in seara de revelion, trebuie ca pe 30.12 sa faceti o baie calda, de 15-20 de minute, in care sa adaugati cateva picaturi de uleiuri esentiale, care deja stiti ca contribuie la pastrarea peliculei hidrolipice, facandu-va sa va bucurati de numeroasele binefaceri ale plantelor, relaxante sau tonice, pentru slabit sau de curatire.
Aceste uleiuri esentiale ne patrund in corp atat prin porii pielii, cat si prin diversele mirosuri pe care le degaja.
Este bine ca acestea sa fie de buna calitate pentru a beneficia de proprietatiile lor. Eu folosesc portocala si scortisoara pentru mine, ma relaxeaza si imi place foarte mult aceasta combinatie, iar Ruxandrei ii pun in baia de seara ulei esential de lavanda si portocala.

Dupa aceasta baie relaxanta, in care ati deschis porii, urmeaza gomajul, frecatul nu foarte energic al pielii, insistand pe coate, genunchi si picioare.
Nu numai ca ajuta la o buna curatire a pielii, dar exfolierea permite patrunderea  elementelor active, din produsele pe care le folosim, facandu-le, astfel mai eficiente.
Gomajul incepe de sus, o doza generoasa de scrub pe umeri si pe brate, pe care le frecam cu miscari circulare. Insistati, cum va spuneam pe coate.
Pentru zona decolteului, aveti nevoie de un produs mai delicat, dar neaparat sa nu negijati aceasta zona, care necesita  o ingrijire speciala, ca si fata.
Pentru ca picioarele sa fie matasoase, trebuie sa facem acest gomaj plecand de la glezne, insistand asupra genunchilor, apoi pe coapse si pe fese, cu aceleasi miscari circulare, avand un efect nemaipomenit.
Recomand un scrub home-made, din zat de cafea cu ulei de masline sau argan, iar in zonele cu celulita, zat de cafea cu ulei de chimen negru.
 Dupa, urmeaza masca de frumusete, aici intra un cocktail de uleiuri, hranitoare, in functie de ceea ce vreti sa-i dati pielii voastre.
Recomand o baza de ulei de masline, struguri, argan, cocos, migdale ( astea merg pe tot corpul), amestecate cu ulei de germeni de grau sau ulei de marar, pentru sani si decolteu. 
Iar pentru restul corpului ulei de chimen negru , combinat cu uleiurile baza de mai sus sau unt de cacao.
Aceste cocktailuri sa le aplicati pe pielea umeda.

Toate acestea sa le faceti cum va spuneam seara, pe 30, inainte de culcare.
Pe 31, cand va pregatiti de petrecere, faceti un dus, apoi aplicati un ulei de corp sau o crema, cum faceti zilnic, iar peste aplicati un fond de ten sau o pudra cu sclipici.

Obisnuiesc sa-mi fac, pentru ocazii speciale, un amestec de fond de ten, mai inchis ca nuanta, pudra cu sclipici ( mult mult) si ulei de corp ( am  un cocktail din ulei de  masline, cocos si argan). Cantitatile le pun  dupa ochi, cam un fond de ten intreg, o pudra cu mult sclipici, la fel intreaga si ulei de corp adaugat incet, incet, pana iese o pasta fluida, ca un fel de crema, dar colorata.
Este foarte bun acest amestec. Acopera toate imperfectiunile pilelii si ii da o stralucire aparte. Il aplic pe tot corpul insistand pe decolteu, brate si picioare.
Va garantez ca nu se va mai vedea nimic.
Celulita si vergeturile sunt acoperite  foarte bine.

Gasiti tot ceea ce va trebuie AICI.

Sper ca v-am ajutat cu aceste sfaturi si ca veti tine cont de ele.
Daca nu mai am timp sa intru pe blog sa va urez LA MULTI ANI, o voi face acum.

LA MULTI ANI CU SANATATE, 
SA VA DEA DOMNUL TOT CE DORITI: 
ZILE SENINE SI FERICIRE,
LA MULTI ANI SA TRAITI.

FIE-VA VIATA NUMAI LUMINA, 
CA IN LUMINA SA DAINUITI.
INTR-O CREDINTA SI MANTUIRE, 
LA MULTI ANI SA TRAITI!