duminică, 29 iulie 2012

Secretul unui ten frumos (3)

Cine nu isi doreste un ten frumos si sanatos? Dar totusi asta nu putem obtine decat cu o ingrijire corecta si constanta.
De aceea va repet ,ca e nevoie sa va aplicati masti de curatare si hranitoare, cel putin o data pe saptamana.
Nu aveti nevoie de cosmetice costisitoare ci va puteti face masti naturale din fructe si legume, care vor hrani pielea la fel de bine.
In postarile trecute v-am scris despre etapele unei bune ingrijiri zilnice si saptamanale, azi insa vreau sa va dau cateva retete de masti
naturale cu produse din piata sau chiar gradina dumneavoastra.
In functie de fiecare tip de ten (normal, mixt, sensibil, gras sau uscat) se pot realiza masti de fata pe baza de fructe si legume care sa ne faca sa aratam mai bine, mai sanatoase si mai pline de viata.

Pentru norocoasele cu pielea normala recomand masti de intretinere pe baza de: morcovi, miere, piersici, petale de trandafir, papaya, lamai verzi, portocale, banane, capsuni, castraveti, migdale.
Recomand de exemplu o masca din banana si capsuni. Le zdrobiti bine si le amestecati cu o lingura de lemn, iar apoi aplicati masca pe fata si decolteu.
Lasati-o sa actioneze 20 de minute si dupa clatiti cu apa calduta.

Tenul uscat este cel mai predispus la riduri, de aceea are nevoie de masti hranitoare din urmatoarele ingrediente: romanita, lavanda, menta, banane, miere, lapte, iaurt, albus de ou, unt, capsuni .
Va propun o masca naturala antirid din banane, iaurt si miere. Se face o pasta care se aplica pe fata timp de 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calda.

Tenul gras este opusul tenului uscat, deoarece secretia in exces de sebum face suprafata pielii sa fie uleioasa.
Sebumul excesiv de pe fata aduna praful si mizeria din mediul inconjurator iar asta duce la aparitia acneei, punctelor negre si albe.
Pentru tenul gras mastile trebuie sa fie preparate din: mere, rosii, tarate, drojdie, lamai galbene sau verzi, albus de ou, faina de ovaz , argila.
Amestecati sucul de la o lamaie cu faina de ovaz si albusul unui ou, dupa care aplicati pasta obtinuta pe fata si indepartati-o cand este uscata. Astfel va veti curata si purifica tenul, eliminand excesul de sebum.

Tenul mixt este cel mai des intalnit si necesita o ingrijire aparte.
Acesta este format din portiuni de piele uscata si portiuni de piele grasa. De obicei, zona fetei formata din frunte, nas si barbie (zona T) este aceea cu exces de sebum, iar in rest pielea este normala sau uscata.
Trebuie sa avem grija de fiecare portiune, in functie de cat de uscata sau grasa este.
De aceea aplicati pe zona T o masca recomandata tenului gras iar in rest o masca pentru ten normal sau uscat.

Pielea sensibila este fragila, se irita repede si se inroseste. Ea necesita o ingrijire aparte cu produse de calitate, blande si cat mai putin agresive.
Recomand ingrediente ca: laptele, mierea, propolisul, bananele, laptisorul de matca.
O masca calmanta si antirid se poate face din laptisor de matca, banana si lapte. Aplicati cu generozitate pe toata fata, chiar si in jurul ochilor si asteptati 15-20 de minute.
Apoi clatiti masca cu apa calduta.
Nu uitati ca ingrijirea naturala a pielii este mai sigura, mai putin costisitoare si usor de folosit.
Va pup si va astept cu idei de masti!

AICI gasiti produse si ingrediente bio pentru masti naturale.