sâmbătă, 21 iulie 2012

Secretul unui ten frumos

- ingrijirea de zi cu zi

Secretul unui ten frumos, nu este nici salonul cel mai sofisticat si nici crema cea mai scumpa. Doar igiena corespunzatoare si ingrijirea adecvata de zi cu zi, va pot da o piele curata si frumoasa.
De aceea mi-am propus sa fac un nou serial, in care sa va spun cu lux de amanunte ceea ce fac eu zilnic si ce produse folosesc in acest moment.
Vorbind cu diversi doctori dermatologi, am aflat ca principala problema a femeilor este demachierea incorecta.
In primul rand inainte sa ne indepartam machiajul, trebuie sa ne spalam foarte bine pe maini. Este important ca manile sa fie foarte curate atunci cand ne demachiem.
Apoi, eu ma spal cu sapun si apa pe fata, pentru a indeparta praful si mizeria de peste zi.
Este un sfat pe care l-am invatat tot de la dermatolog. Nu e bine sa dam direct cu demachiant pentru ca riscam ca tot praful de peste zi sa-l bagam in pori impreuna cu demachiantul. Mai bine spalam fata de primul strat,care este in general plin de impuritati si abia apoi incepem demachiera cu un produs cremos.
Recomand sapunul negru african autentic, din Ghana - Akoma Skincare .
Datorita blandetii ingredientelor, el se adreseaza inclusiv persoanelor cu piele uscata, sensibila. Acest sapun curata, hidrateaza si reface echilibrul lipidic al pielii.
Este potrivit pentru toate tipurile de piele, ajuta la curatarea tenului de cosuri (acnee) si puncte negre, matifiaza tenul.
Pentru o curatare optima, tenul nu trebuie agresat cu spalari prea dese sau cu produse prea puternice, de aceea va recomand acest sapun, care are 50% unt de shea.
Apa trebuie sa fie calduta, nu fierbinte, pentru ca usuca tenul si favorizeaza cuperoza si nici foarte rece.
Curatarea tenului se continua cu intinderea si masarea cu miscari circulare a demachiantului , pana ce machiajul se inmoaie. De preferat este sa faceti asta cu degetele, iar apoi cu dischete din bumbac luam toata crema si machiajul de pe fata. Se repeta procedeul pana cand fata este perfect curata.
Eu folosesc pentru demachiere gelul de curatare bio cu ceai verde si echinacea - Eco Cosmetics
Extractul din frunze de maslin protejeaza eficient impotriva bacteriilor, iar cel din vita de vie are rol de calmare a pielii sensibilizate. Este foarte economic, se foloseste in cantitati mici!
Urmeaza tonifierea pielii, iar eu sunt un mare fan al apelor florale. In acest moment am doua, speciale pentru tenul meu mixt cu tendinta de ingrasare vara, dar si sensibil. Folosesc apa florala de Albastrele bio (centaurea cyanus), 200 ml - Ladrome si/sau apa florala de Musetel Roman(chamaemelum nobile), 125 ml - Akoma Skincare
Urmeaza crema pe care o dau pe timp de noapte.
Prima data imi dau cu o crema " contur de ochi " despre care v-am mai scris. E vorba de babaria snake venom contur de ochi venin de sarpe si apoi cu
crema de noapte cu iris de la Weleda
Acţiunea răcoritoare a gamei de îngrijire cu iris stimulează capacitatea pielii de a-şi reface echilibrul de umiditate. Ingrediente naturale atent selecţionate și crescute organic, stimulează și asigură hidratarea pielii. Aceasta crema pe timpul noptii intareste stratul lipidic natural al pielii, mentine hidratarea si ajuta
procesul de regenerare naturală al pielii.
Dimineata este la fel de important sa ne demachiem, chiar daca nu suntem
machiate.
Sa nu uitam ca orice ulei poate fi un bun demachiant, deci puteti folosi pentru indepartarea machiajului uleiul de masline, uleiul de argan, uleiul de macademia sau uleiul de rosa mosqueta
Daca aveti un ten gras, acneic, atunci merge sa folositi iar sapunul, daca nu atunci mai bine folositi doar demachiantul si o apa termala sau apa florala.
Apoi aplic un gel racoritor cu acid hialuronic, pe care l-am descoperit de curand.
MesoAge® Tratament cu acid hialuronic
MesoAge ofera o infuzie dermica de acid hialuronic pentru a reface rezervele de apa ale pielii si pentru a conferi in acelasi timp volum si luminozitate.
O sa va scriu mai multe despre aceasta crema, data viitoare.
Dupa, aplic un gel cu factor de protectie 30 : gel facial transparent cu protectie solara inalta FPS 30 de la Eco Cosmetics.
Sunt foarte multumita de el pentru ca nu e gras si nu imi albeste fata, asa cum o fac alte creme cu spf ridicat.
Dupa toate acestea urmeaza machiajul, care este cat mai minimalist, date fiind caldurile de afara.
Am tinut sa va precizez toate astea, pentru ca unele dintre voi m-ati rugat sa scriu despre mai multe produse pe care le folosesc, ca sa nu le mai comandati pe rand si sa platiti de mai multe ori transportul.
Nu uitati cat de important este ca o data pe saptamana sa efectuati o curatare in profunzime a tenului, apeland la comprese sau bai faciale de aburi. Acestea au meritul de a deschide porii si de a favoriza eliminarea murdariei acumulate.
Despre asta insa vom vorbi data viitoare.
Va pup!

Produsele enumerate mai sus le gasiti in :
-magazinul on-line Organik
- www.cosmeticebabaria.ro ( codul PROMOIOG iti aduce 10% reducere la comanda)
- www.metamorphosisstyle.com