marți, 22 ianuarie 2013

Cum schimbam obiceiurile alimentare ale copiilor(2)




  -tort de ciocolata raw vegan

Daca nu stii cum sa faci ca si copilul tau sa nu mai manance dulciuri nesanatoase, iti spun eu. Este relativ destul de simplu, dar ceva mai complicat pentru tine ca parinte. Trebuie sa i le gatesti acasa.
Alterneaza dulciurile raw vegane ( fara foc) cu cele normale ( adica gatitemla cuptor).
Daca se intampla sa pleci cu el la film, la mall sau in parc unde poate vedea tot felul de dulciuri din comert, ia intotdeauna la tine o felie doua de cozonac , briose sau alte dulciuri facute in casa, ca sa le ai la indemana si sa i le dai atunci cand iti cere ceva dulce. Nu trebuie sa iti fie rusine de cei din jur, sanatatea copilului este cea care conteaza.
Atunci cand gatesti aceste dulciuri implica-l si pe cel mic, astfel va veti distra impreuna si rezultatul i se va parea mult mai gustos.
Iata ca eu am aici doua retete extrem de gustoase pe care le fac pentru Ruxandra si pe care le-am facut si de sarbatori.
Tort raw vegan de cicolata si briose cu ciocolata.

Tort de ciocolata vegan fara foc
Ingrediente:
75 g indulcitor natural ( am folosit miere de rapita)
80g carob sau cacao
200g nuci caju
300ml apa
2 linguri unt de cacao
Se pun toate ingredientele in blender si se proceseaza pana se obtine o pasta, ceva mai gros ca un aluat de catite.
Se toarna intr-un inel culinar si se lasa la congelator pana se intareste.
Se poate tine la congelator timp de o saptamana. Atunci cand vreti sa-l consumati trebuie sa-l scoateti din congelator cu 15 min. inainte.
Se orneaza cu fulgi de cocos.

Briose de ciocolata:
-pentru 12 bucati
100g ciocolata amaruie (70% cacao)
150g unt
2 oua
80g zahar brun
300g faina
un praf de copt
putina sare
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
250g lapte ( am folosit de capra)

Se marunteste ciocolata la blender. Apoi se amesteca untul, ouale si zaharul cu mixerul. Se amesteca totul cu ciocolata si toate ingredientele ramase.
Se ung formele de briose sau se pun in hartie de copt si se baga la cuptorul prencalzit la 200 grade timp de 20-30 min.
Pofta buna!