duminică, 21 aprilie 2013

Un film romanesc independent- LOVE BUILDING

 
 
 
 
Vineri seara am fost la Sala Studio sa vad un film despre care auzisem foarte multe, dar nu vazusem nimic.
Inainte de a va scrie impresii despre acest lungmetraj, as vrea sa va spun o poveste frumoasa.
A fost odata un vis  care nu parea posibil sa devina realitate.
La acest vis sperau trei baieti, prieteni, care de 4 ani, au deschis o scoala de actorie de film.
Fiecare final de curs se termina cu un film de scurt metraj, in cadrul caruia cursantii aveau cate un rol.
Pentru ca unul dintre aceste scurt metraje a fost selectionat la Tiff in anul 2011, cei trei prieteni s-au gandit ca poate nu ar fi imposibil sa faca si un lungmetraj.
Asa s-a nascut " Love building".
Nu are rost sa va povestesc mai mult, dar trebuie sa-i felicit pe cei trei producatori  Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol pentru perseverenta si pentru faptul ca au indraznit sa-si duca visul pana la capat.
A iesit un film frumos, sensibil, cu mult umor, un  film romanesc  la care am ras si m-am distrat.

Love Building este o tabără dedicată relaţiilor destrămate. 14 cupluri din program au la dispoziţie şapte zile pentru a-şi repara poveştile de dragoste. Dar cei trei traineri meniţi să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către "şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi", se ridică o singură întrebare: "Poţi să repari dragostea în şapte zile?".
Din distribuţia filmului fac parte 31 de absolvenţi ai şcolii Actoriedefilm.ro, cărora li se alătură Bucur, Boguţă şi Papadopol. Scenariul filmului este semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină. Din echipa filmului fac parte directorul de imagine Marius Iacob, sunetisul Vlad Voinescu, sound designer-ul Laura Lăzărescu, scenografa Andrada Chiriac, iar muzica filmului a fost compusă de Local Heroes (Mihai Dobre & Alex Pop).
Love Building este cel mai ambiţios proiect al şcolii Actoriedefilm.ro, fondată de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, care şi-au dorit să aducă pe marile ecrane din România un tip de cinema efervescent, proaspăt, liber de orice fel de constrângere conceptuală.
Producătorului Actoriedefilm.ro i s-au alăturat Dakino Production, Papaya Advertising, Digital Cube şi Zbang Film, în calitate de co-producători ai filmului.
Love Building va fi distribuit pe marile ecrane de MediaPro Distribution din septembrie, deci va recomand sa mergeti sa-l vedeti.

Aici gasiti trailerul: http://www.youtube.com/watch?v=0s_HurN9ktc&feature=youtu.be