duminică, 9 decembrie 2012

Mierea de mana de brad



Nu stiu cati dintre voi ati auzit de aceasta miere. Eu abia acum cateva saptamani am aflat de  ea, cand  am fost la tratamentul cosmetic cu produse apicole Neli Pfeiffer.
Acolo am aflat cat de pretioasa este aceasta miere.
In practica curenta, nu se vorbeste despre "miere de mana de brad" ci pur si simplu de "miere de brad". Mierea de brad are un gust mai putin dulce, cu o aroma asemanatoare maltului, culoare inchisa (uneori pana la negru), si un continut de apa mai scazut decat in cazul altor sortimente de miere de albine.
Mierea de mana are proprietati antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, epiteliale, depurative, intervenind in ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni bacteriene, dermatologice, degenerative, inflamatorii, si ale sistemului imunitar.
Dupa caz aceasta miere se poate folosi in diferite combinatii cu alte plante pentru diverse afectiuni.
Eu am ales sa va dau o reteta cu miere de mana de brad pentru piele.

Pentru un ten cu probleme - se consuma zilnic sase lingurite de miere de mana de brad. Mierea aceasta are un excelent efect reglator asupra gonadelor, fiind foarte utila in tratarea acneei care apare pe fond hormonal. Mierea de mana este laxativa si depurativa, fiind indicata in acneea care apare la persoanele constipate sau care au acumulari masive de toxine in corp.

Pentru un ten  cu porii deschisi-  se aplica pe obraji, pe nas si pe frunte o solutie obtinuta din 6 linguri de miere de albine combinata cu 4 linguri de infuzie de coaja de salcie (se fierb 20 grame de coaja de salcie in 100 ml de apa vreme de 10 minute). Se obtine o solutie semilichida, care se intinde si se lasa sa actioneze vreme de jumatate de ora - o ora, dupa care se indeparteaza cu putina apa carbogazoasa. Tratamentul se face timp de  7 zile la rand, iar efectele se vor vedea imediat.
Chiar merita efortul.

Pentru ten ofilit , imbatranit prematur - se intinde pe tot tenul o masca simpla de miere de mana de brad, care se tine vreme de o jumatate de ora - o ora. Apoi fata se curata cu lapte, dupa care se aplica o crema adecvata tipului dvs. de ten. Tratamentul extern se va face in fiecare seara, vreme de 30 de zile, in paralel fiind insotit de o cura interna cu miere poliflora cu laptisor de matca 2% (se administreaza conform prospectului). Efectele sunt cu adevarat spectaculoase.

Masaj anticelulita - se amesteca mierea cu cateva picaturi de ulei esential de lamaie si/ sau portocala. Se intinde aceasta compozitie pe zona afectata si se face un usor masaj cu palmele. Se lipesc si dezlipesc palmele constant timp de maxim 10 minute. Apoi se indeparteaza cu apa calda.

Atentie insa la cei care au alergie la produsele apicole!!! In acest caz nu se incearca aceste tratamente.
Spor la treaba! Va pup!

-inspiratie articol Formula AS